Regionaal

Eerste Nederlandse volstroom drinkwaterzuivering in gebruik op basis van Reverse Osmosis

Donderdag 22 juni 2023 gaat voor drinkwaterbedrijf Oasen in de boeken als een historisch moment. Op deze dag namen zij de eerste drinkwaterzuivering officieel in gebruik die al het opgepompte oevergrondwater op basis van de reverse osmosis (RO) techniek gaat zuiveren tot helder en betrouwbaar drinkwater. Deze zogenaamde membraanzuivering, waarbij het eindproduct 100 procent drinkwater oplevert, is een primeur in Nederland. Oasen zet in op deze techniek om de hoge drinkwaterkwaliteit voor de toekomst te garanderen.

Ter ere van deze primeur en de 140ste verjaardag van Oasen, organiseerde het drinkwaterbedrijf een symposium waar ze met ruim 50 deskundigen nadachten over de toekomst van het Groene Hart. Mevrouw Jeannette Baljeu (gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland), meneer Goos den Hartog (heemraad en loco-dijkgraaf van Waterschap Rivierenland) en meneer Walter van der Meer (directeur van drinkwaterbedrijf Oasen) verrichten de officiële openingshandeling.

Lees verder: Historisch moment voor 140-jarig Oasen: eerste Nederlandse volstroom drinkwaterzuivering in gebruik op basis van reverse osmosis | Oasen.nl