Extra locaties voor de boosterprik

De GGD Rotterdam-Rijnmond staat aan de lat voor een ongekende opgave. Voor eind januari 2022 moeten alle Nederlanders van 18 jaar en ouder de mogelijkheid hebben een boostervaccinatie te halen. De versnelling van de boostercampagne is noodzakelijk vanwege de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. Met de boostervaccinatie wordt de kans verkleind dat te veel mensen in het ziekenhuis en op de intensive care terechtkomen. Daarom opent de GGD op korte termijn vijf extra locaties voor de inwoners in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Zeven boosterlocaties

In totaal zijn er straks zeven locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond om een boostervaccinatie te halen. De vaccinatielocaties in de Eendraght in Hellevoetsluis en Sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam zijn al open, hier komen nog vijf locaties bij:

LocatieOpeningsdatum
ALBRANDSWAARD 
Parkeerplaats gemeentehuis
Hofhoek 5, 3176 PD Poortugaal
23 december
CAPELLE A/D IJSSEL 
Sporthal Schenkel
Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel
Zo spoedig mogelijk
HELLEVOETSLUIS 
Sportcomplex De Eendraght
Sportlaan 2, 3223 EV Hellevoetsluis
Al geopend
ROTTERDAM 
Kade SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam
22 december
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam
Hal 4: 24 december
Hal 2: zo spoedig mogelijk
Sporthal Schuttersveld
Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam
Al geopend
SCHIEDAM 
Sporthal Groenoord
Groenoordstraat, 3121 JP Schiedam
Zo spoedig mogelijk

Uitnodiging

Een afspraak is nodig om een boostervaccinatie te halen. GGD GHOR Nederland maakt via www.ggdghor.nl bekend welke (leeftijds)groepen uitgenodigd worden voor een afspraak. Dit gaat van oud naar jong. Daarnaast ontvangt iedereen een uitnodiging per post van het RIVM. Een afspraak maak je online: www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Drie maanden

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant wordt het interval ingekort naar 3 maanden. Het Europees geneesmiddelenbureau EMA gaf eerder dit jaar groen licht voor een boostervaccinatie 3 maanden na de laatste basisvaccinatie of besmet te zijn geweest met corona. Nederland hield tot voor kort nog 6 maanden aan, omdat dit de allerbeste bescherming lijkt te bieden. In het belang van de publieke gezondheid is de interval verkort naar 3 maanden, zo krijgen snel meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19.

Drukte

Niet eerder was een vaccinatie-opgave zo groot. Het wordt de komende periode erg druk. Geduld is daarom belangrijk, iedereen komt aan de beurt. Zorgprofessionals doen er alles aan om onder hoogspanning met veel inzet en motivatie deze klus te klaren.

Als GGD staan zij er niet alleen voor. Zij werken nauw samen met alle zorgpartners in de regio, zoals huisartsen, apothekers, ziekenhuizen, maar ook onderwijsinstellingen.