Regionaal

Fairtradegemeenten gaan samenwerken

Ridderkerk is al jaren fairtradegemeente. Zij inspireerde Barendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht om dit ook te worden en ondersteunt de beide buurgemeenten hierbij. Ze werken nu ook samen.

Ridderkerk heeft een werkgroep om fairtrade in Ridderkerk vorm te geven. Barendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn hier onderdeel van.

Beide gemeenten hebben nu ook een eigen werkgroep om de fairtrade in hun gemeente onder de aandacht te brengen. De voorzitter en een medewerker van de Ridderkerkse werkgroep waren aanwezig bij de oprichting van beide werkgroepen om ze een vliegende start te geven.

Regionale samenwerking

Fairtrade koppelt sociale doelen aan de duurzaamheidsambities van de gemeente. Het laat echter ook zien dat onze eigen economie verbonden is aan die van de rest van de wereld.

De Ridderkerkse werkgroep is blij met de regionale samenwerking: “Regionale samenwerking zal deze ambitie aanzienlijk versnellen. Daarom ondersteunen we de andere gemeenten van harte”, zegt voorzitter Rob van Tulder van de Ridderkerkse werkgroep.