Regionaal

Familie van brandwondenpatiëntjes kan voortaan blijven slapen in DaDa Familiekamers

Stichting DaDa heeft een droom: een fijne logeerplek creëren voor familie van kinderen die met, vaak ernstige, brandwonden verblijven in het Brandwondencentrum van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis. Deze droom is op maandag 29 augustus 2022 werkelijkheid geworden dankzij de opening van de DaDa Familiekamers op de Zorgboulevard. “Het is fijn dat we ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen in het Brandwondencentrum een verblijf kunnen bieden op loopafstand in Aafje Revalidatie Maasstad. Bij ziekte is het van belang dat de familie bij elkaar is en het kind op alle mogelijke vlakken wordt ondersteund”, vertelt Willem van Meurs, bestuurslid van Stichting DaDa.

Totstandkoming DaDa-Hotel

De DaDa-kamers zijn tot stand gekomen met steun van vele vrienden van Stichting DaDa, die gul gedoneerd hebben tijdens het DaDa Gala en de DaDa Run for Value. Stichting DaDa heeft de financiële middelen beschikbaar gesteld om de kamers een echt DaDa gezicht te geven: de kamer is kindvriendelijk ingericht in roze/ rood- achtige tinten. 


De jaarlijkse exploitatie van deze familiekamers wordt een gezamenlijke inspanning van het Maasstad Ziekenhuis, Nederlandse Brandwonden Stichting en Stichting DaDa. “Deze samenwerking betekent veel voor ons Brandwondencentrum”, legt Jaap van de Heuvel, interim bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis, uit. “Deze voorziening was echt nodig, er was veel behoefte aan. We zijn trots op deze mooie samenwerking.” 

Over Stichting DaDa

De activiteiten van Stichting DaDa kenmerken zich door aandacht te vragen voor de zorg voor kinderzorg, waarbij een glimlach en het bieden van kwaliteit voorop staan. Kind vriendelijkheid, (visuele) communicatie en de ouder-kind relatie vormen de sleutelbegrippen. De financiële middelen die Stichting DaDa inzamelt, nemen nog jaarlijks toe. Daarmee heeft Stichting DaDa inmiddels een groot aantal projecten in ziekenhuizen en medische dagverblijven (mede) mogelijk gemaakt, waaronder het DaDa Hotel. 

Meer informatie: www.stichting-dada.nl.