Regionaal

FIOD legt beslag op manege na verdenking van omkoping

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag 28 juli inval gedaan in drie woningen (Westvoorne, Klaaswaal, Krimpen aan den IJssel) en bij drie bedrijven (Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen). Er werd beslag gelegd op een manege in de omgeving van Rotterdam, een vakantiehuis en een contant geldbedrag van 60.000 euro.

De doorzoekingen maakten deel uit van een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrift.

Het onderzoek richt zich op meerdere verdachten. Het gaat om drie natuurlijke personen en één rechtspersoon. Twee verdachten zijn nauw betrokken bij de manege, die een centrale rol speelt. De FIOD vermoedt dat zij via verhullende constructies verbouwingen hebben laten uitvoeren. Vermoedelijk werd zowel de opdrachtgever als de werkomschrijving aangepast op de facturen, waardoor deze privéopdrachten als zakelijk werden opgevoerd.

De tussenpersoon is betaald door het bedrijf waar de twee verdachten werken. Daarom zou er sprake zijn van omkoping, zegt het FIOD.

Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Foto: FIOD