Regionaal

Fototentoonstelling Landschap Eiland IJsselmonde

Afgelopen maandag zijn dertig ingelijste foto’s in de bibliotheek van Carnisselanden opgehangen. De foto’s zijn een selectie van de ingezonden foto’s die meededen aan de fotowedstrijd van de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. De foto’s zijn gemaakt door leden en niet leden en door middel van een poll waaraan iedereen kon meedoen en als beste uitgekozen uit alle inzendingen. 

De tentoonstelling geeft een prachtig beeld van het polderlandschap en onze natuur- en recreatiegebieden. Er zijn opvallend veel luchten te zien die het landschap een bijzondere sfeer geven. Soms priemt de zon even tussen de wolken door en zet het landschap als een schijnwerper in het felle licht.  Zonsondergangen (waarschijnlijk meer dan zonsopgangen) blijken ook een favoriet onderwerp en verschillende daarvan zijn door de kiezers uitgekozen om te worden tentoongesteld. 

Winnaar

Een wedstrijd behoeft een winnaar. Op donderdag 14 november zal tijdens een presentatie, met het onderwerp ‘de natuur- en recreatiegebieden op het eiland IJsselmonde’, het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van een prachtige afdruk van de winnende foto op canvas en de prijs van honderd euro voor de mooiste foto.

De tentoonstelling is tot 14 november te zien in de bibliotheek van Carnisselande. Middeldijkerplein 248, 2993 DL Barendrecht. De tentoonstelling is alleen te bezoeken tijdens openingstijden van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.