Regionaal

Haringvlietbrug acht weken dicht

De Haringvlietbrug (A29) is van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De brug wordt gerenoveerd.

De extra reistijd op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers daarom zoveel mogelijk thuis te werken, buiten de spits en/of samen te reizen, de trein of de fiets te nemen.

Aansluitend op de afsluiting van de Haringvlietbrug is van zaterdag 5 tot maandag 7 augustus de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom afgesloten en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september in beide richtingen.

De Kiltunnel is tijdens de afsluiting tolvrij. Voor fietsers, brommers, scooters en voetgangers en voor landbouwvoertuigen die de parallelbaan van de brug gebruiken, vaart een gratis pont. Aan de noordkant vertrekken de ponten vanaf het strand bij Numansdorp, aan de zuidkant vanaf recreatieterrein Hellegatsplein/ trailerhelling De Banaan.

Tijdens de afsluiting worden buslijnen van Connexxion en Arriva aangepast. Extra reiskosten worden gecompenseerd via de vervoerders. Voor reizigers tussen Zeeland/West-Brabant en Rotterdam is de trein een alternatief. De capaciteit van intercity’s tussen West-Brabant en Rotterdam wordt daarom vergroot. Tussen Drechtsteden en Rotterdam kunnen reizigers met korting gebruik maken van de Waterbus.

Meer informatie over deze actie staat op ways2go.nl. Meer informatie over de hinder en maatregelen vindt u op rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug.