Regionaal

Havenbedrijf Rotterdam sponsort elektrische racebootwedstrijden tijdens Wereldhavendagen

Havenbedrijf Rotterdam sponsort voor twee jaar Purpose Pole Position B.V. Dit Rotterdams bedrijf richt zich op de organisatie van racewedstrijden voor elektrische raceboten en wil daarmee de transitie naar schone, elektrische scheepvaart en mobiliteit versnellen. Vrijdag 7 juli ondertekenen Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf, en Victor Benjamins, managing partner Purpose Pole Position BV (PPP), een overeenkomst.

Op de vorige Wereldhavendagen werd de RaceBird, de naam van de boot, al gepresenteerd. PPP gaat dit jaar iedere dag tijdens de Wereldhavendagen twee wedstrijden op het water organiseren. Daarbij nemen vier elektrische schepen het tegen elkaar op. De Wereldhavendagen wordt in 2023 gehouden op 1, 2 en 3 september. Het is de bedoeling dat er vanaf 2024 een officieel E1 Wereldkampioenschap in Rotterdam plaatsvindt, waaraan tien teams deelnemen.

Allard Castelein (midden) en Victor Benjamins (links) tekenen het sponsorcontact onder toeziend oog van Auke Ferwerda | Foto: Ries van Wendel de JoodeFormule 1

Het sponsoren van PPP past in het beleid van het Havenbedrijf om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het transport van en naar de haven. “Innovatie in de formule 1 – races heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de digitalisering van de automotive branche. Met deze sponsoring willen we dit nog prille initiatief ondersteunen en een reële kans geven om uit te groeien tot de formule 1 voor elektrische raceboten”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

Purpose Pole Position is ontzettend verheugd met de steun van het Havenbedrijf. “Deze partnership betekent veel meer dan alleen een financiële bijdrage”, aldus Victor Benjamins, managing partner. “De positionering van de Rotterdamse haven door het Havenbedrijf heeft er mede toe bij gedragen dat E1 gekozen heeft om de ‘pre-season races’ hier te laten plaatsvinden.”

Foto bovenaan: Anne Reitsma Fotografie