Regionaal

Havenbedrijf Rotterdam steunt maatschappelijk werk personeel 

Onder de naam ‘Hoge Hoed’ ondersteunt Havenbedrijf Rotterdam voor de zestiende maal vijftien voornamelijk regionale organisaties met ieder €1.000,-. Met deze jaarlijkse actie spreekt het Havenbedrijf zijn waardering uit voor medewerkers die zich in hun vrije tijd actief inzetten voor de samenleving. De volgende organisaties zijn door de medewerkers met succes voorgedragen: Brouwvereniging Rotterdam; Karateschool Buroin; KNRM Ter Heijde; Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules; Stichting Lokale Omroep Ridderkerk; Stichting Scouting Albrandswaard; Theaterstichting Hetebliksumkouwedrukte; Watersportvereniging IJsselmonde; EHBO Vereniging Nieuw-Lekkerland; Stichting Behoud Wipperkanon Ouddorp;  Stichting Mara; Stichting Zeekadetkorps Hellevoetsluis; Voetbal Vereniging MZC’11; Wijk- en Speeltuinvereniging Stadspolder; Kralingsche Zeilclub.

Medewerkers van het Havenbedrijf die zich in hun vrije tijd actief inzetten voor de samenleving, kunnen die organisaties waarvoor ze zich inzetten, voordragen. Aan het eind van ieder jaar worden briefjes met de namen van de organisaties in een ‘Hoge Hoed’ gedaan en vervolgens haalt de Algemene Directie van het Havenbedrijf ongezien vijftien briefjes uit de hoed. Met deze jaarlijkse actie spreekt het Havenbedrijf zijn waardering uit voor medewerkers die zich in hun vrije tijd actief inzetten voor de samenleving. De ‘Hoge Hoed’ past bij wat het Havenbedrijf belangrijk vindt, namelijk om maatschappelijk betrokken te zijn.

Jaarlijks doet een groot aantal verenigingen en stichtingen een beroep op het Havenbedrijf voor ondersteuning. Met De Hoge Hoed komen de organisaties waarbij medewerkers actief betrokken zijn, in aanmerking voor sponsoring. Organisaties uit de regio kunnen een beroep doen op het Deltaportdonatiefonds voor ondersteuning van hun activiteiten. Ook daar is het Havenbedrijf nauw bij betrokken.