Regionaal

Heinenoordtunnel (A29) maand dicht

De Heinenoordtunnel (A29) is in augustus vier weken afgesloten. Rijkswaterstaat renoveert de tunnel.

De tunnel is van maandag 7 augustus 2023 1.00 uur tot vrijdag 1 september 2023 5.00 uur in beide richtingen dicht. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf zaterdag 5 augustus 2023 1.00 uur. De extra reistijd kan, zeker in de spits, oplopen tot meer dan een uur.

Auto en bus

Het verkeer wordt omgeleid. De Haringvlietbrug (A29) is vanaf vrijdag 4 augustus 23.00 uur weer open voor al het verkeer. De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zijn nooit gelijktijdig afgesloten.

Tijdens de afsluiting is de Kiltunnel voor het verkeer in de afgesloten rijrichting tolvrij. OV-bussen blijven rijden. Zij gaan door het werkvak in de Heinenoordtunnel of door de naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel. Doordeweeks rijden er pendelbussen tussen busstation Heinenoord en station Zuidplein, Lombardijen en Barendrecht. In de weekenden rijden de bussen volgens de normale dienstregeling.

(Brom)fietsers

De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open, waardoor (brom)fietsers en scooters geen last hebben van deze afsluiting. U kunt met een (brom)fiets of scooter gratis gebruikmaken van de veerponten tussen Puttershoek en Zwijndrecht, tussen Oud-Beijerland en Rhoon en tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen/Spijkenisse. Bij de laatstgenoemde pont is ook de overtocht met de motor gratis, voor auto’s en voetgangers niet.

Op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel staan alle afsluitingen en meer informatie. U kunt zich daar aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Volg de renovatie ook via Facebook.