Regionaal

Heinenoordtunnel (A29) regelmatig dicht voor renovatie

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten.

In maart is de tunnel op de volgende dagen afgesloten:
• vrijdag 3 maart 22.00 uur tot maandag 6 maart 5.00 uur richting Rotterdam;
• vrijdag 10 maart 22.00 uur tot maandag 13 maart 5.00 uur richting Rotterdam;
• vrijdag 24 maart 22.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur richting Bergen op Zoom.

Bij afsluitingen wordt het verkeer omgeleid. Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Bus, veer en Kiltunnel

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen conform de normale dienstregeling. Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichtingtolvrij is.

Alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer en meer informatie staan op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. De renovatie is ook te volgen via Facebook.com/Heinenoord.