Regionaal

Het Nationale Vuurwerk na drie jaar weer terug in Rotterdam

Na drie jaar afwezigheid komt het Nationale Vuurwerk terug naar Rotterdam. Boven en bij de Erasmusbrug zal in de nacht van 31 december op 1 januari een spectaculaire vuurwerkshow losbarsten om 2024 in te luiden. Eerder op de avond worden kinderen getrakteerd op het Nationale Kinder Vuurwerk. Het Nationale Vuurwerk is dit jaar geprogrammeerd op muziek van niemand minder dan Martin Garrix. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij dan ook een unieke mix gemaakt van zijn grootste hits én nieuwe muziek. Ook wordt Het Nationale Vuurwerk live uitgezonden op SBS6 vanaf 23:58 uur. Behalve de shows bij de Erasmusbrug, worden er ook vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande georganiseerd.

Door twee coronajaren en een zware winterstorm moest Rotterdam het drie jaar zonder haar geliefde vuurwerkshow stellen. Maar drie keer is scheepsrecht, aldus de organisatie van de grootste vuurwerkshow van Nederland. Mark Rouwenhorst (JMR Event Makers): “We hebben de afgelopen jaren heel veel pech gehad, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we Rotterdam de komende jaarwisseling eindelijk weer op een viertal spectaculaire vuurwerkshows mogen trakteren. De voorbereidingen zijn in volle gang. De show bij de Erasmusbrug is uiteraard het huzarenstukje, maar ook het Kinder Vuurwerk en de shows in Hoek van Holland en Nesselande beloven onvergetelijke spektakels te worden. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Martin Garrix

Bezoekers van Het Nationale Vuurwerk mogen zich niet alleen op een spectaculaire vuurwerkshow verheugen, maar ook een mix welke speciaal voor de gelegenheid is gemaakt door Martin Garrix, de Nederlandse DJ en producer die eerder dit jaar fuore maakte met optredens op onder andere Tomorrowland, de Las Vegas Grand Prix en twee solo shows tijdens Amsterdam Dance Event. De bezoekertjes van Het Nationale Kinder Vuurwerk worden niet vergeten. Tijdens de kindershow eerder op de avond zullen speciaal voor hun Peppa Pig en Bing & Flop aanwezig zijn. Het Nationale Vuurwerk is sinds 2007 niet meer weg te denken van de Rotterdamse festivalagenda. Honderdduizenden bezoekers bezochten de dertien edities die tot dusver bij de Erasmusbrug plaatsvonden en miljoenen televisiekijkers volgden de vuurwerkspektakels vanuit hun huiskamers. Dit jaar wordt het Nationale vuurwerk live uitgezonden op SBS6 vanaf 23:58 uur (tot 00:10 uur).

 
Veilig alternatief 

Het Nationale (Kinder) Vuurwerk en de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande zijn een veilig alternatief op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Rouwenhorst: “Vuurwerk tijdens Oud & Nieuw is een oude en zeer geliefde traditie in Nederland. Maar zoals bekend gaat het afsteken van particulier vuurwerk vaak gepaard met overlast en onveiligheid. Onze shows worden georganiseerd en uitgevoerd door professionals en geven tienduizenden mensen de kans om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden en op een veilige en verantwoorde manier van vuurwerk te genieten. Daarbij proberen wij de ecologische voetafdruk van Het Nationale Vuurwerk zoveel mogelijk te beperken, met uiteindelijk doel een volledig klimaat neutrale vuurwerkshow neer te zetten. Tot die tijd compenseren wij onze C02 uitstoot met een jaarlijkse donatie aan Trees for All, een organisatie die omvangrijke bosprojecten in binnen- en buitenland realiseert.”