Regionaal

Hoe regel je gemakkelijk je backpack trip?

Als mensen met het plan komen om te gaan backpacken komen zij er vaak snel achter hoeveel voorbereiding en tijd hier eigenlijk in zit. Je moet met enorm veel dingen rekening houden en allerlei zaken op tijd regelen. Om je te helpen met het plannen van jouw backpack reis gaan we in deze blog aan de hand van een paar stappen laten zien hoe je gemakkelijk een backpack trip kunt regelen. Lees snel verder!

Stap 1: Plan je reis

Het eerste wat je moet doen voordat je op reis gaat is natuurlijk de reis plannen. Bepaal waar je naartoe wilt gaan, hoeveel tijd je hebt en wat het budget is. Plannen kan behoorlijk wat tijd kosten, maar het is zeker de moeite waard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een visum, verschillende inentingen en verzekeringen voor in het buitenland. Houdt bij deze zaken ook rekening met extra kosten. 

Stap 2: Koop de tickets

Als je de reis hebt gepland, kun je online gaan kijken naar de tickets die je nodig hebt. Zeker als je reist op met budget is het handig om de tickets zo vroeg mogelijk te kopen, want hoe eerder je de tickets koopt, hoe goedkoper de reis. Zorg er dan wel voor dat je verzekert bent voor eventuele annulering, mochten de plannen wijzigen. Let bij het kopen van de tickets ook goed op de hoeveelheid bagage die je wil/mag meenemen. Dit is handig voor stap 3! Houdt ook rekening met doorreis vluchten voor als je meerdere landen wilt bezoeken, koop deze tickets ook op tijd.

Stap 3: Verzamel alles wat je mee wilt nemen

Maak een lijst van alle items die je mee wilt nemen, zodat je geen essentiële items vergeet. Kijk ook altijd even online naar de plekken waar je heen wilt gaan, vaak staan er wel wat tips online over wat je precies mee moet nemen en wat voor spullen er verder nog allemaal nodig zijn. Zorg er ook voor dat je genoeg spullen bij mee hebt, maar je het wel handig mee kan nemen, aangezien het allemaal in 1 tas moet. Multifunctionele spullen zijn op zo’n reis dan ook je beste vriend. Denk aan een badgel voor huid en haar of een zaklamp die je ook kunt gebruiken als portable charger. 

Stap 4: Regel de praktische zaken

Voordat je nou echt op reis gaat, is het ook van belang om alvast na te denken over de praktische zaken. Hoe laat je je huis achter, waar laat je de auto, zijn er huisdieren die verzorgd moeten worden etc. Waar je de auto laat is niet de grootste zorg, als je bijvoorbeeld via Brussel vliegt, kun je altijd gemakkelijk parkeren Brussel Airport. Boek alvast een parkeerplek zodat je zeker weet dat je je auto daar kwijt kunt. Probeer dit soort zaken altijd helder voor jezelf te hebben, zodat je niet vlak voor vertrek voor verrassingen komt te staan.