Regionaal

Ikazia doet mee aan SDG-actieweek

Donderdag 21 september 2023 start de SDG (Sustainable Development Goals) actieweek. De Verenigde Naties heeft 17 doelen (SDG’s) opgesteld die in 2030 moeten leiden naar een duurzame wereld. Het Ikazia Ziekenhuis wil graag een duurzaam ziekenhuis zijn en focust daarbij op 4 van deze doelen. Rob Kievit, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ikazia, hees vandaag een speciale SDG-vlag op het dak van het Ikazia Ziekenhuis ter ere van de start van de wereldwijde SDG-actieweek.

Duurzame wereld

“We zijn al lange tijd bezig om onze CO₂-uitstoot te verminderen”, vertelt Rob Kievit, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ikazia. “Maar SDG’s gaan verder dan dat. De VN heeft 17 doelen opgesteld die in 2030 moeten leiden naar een duurzame wereld. De doelen worden wereldwijd gesteund. Als ziekenhuis richten wij ons op vier SDG’s in het bijzonder, namelijk:

  • Goede gezondheid en welzijn
  • Ongelijkheid verminderen
  • Verantwoorde productie en consumptie
  • Klimaatverandering tegengaan”

Samenwerken

“Om deze vier doelen te bereiken, is het van groot belang dat ziekenhuizen samenwerken. Ikazia maakt daarom deel uit van de stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) waarin we over allerlei onderwerpen ervaringen en kennis uitwisselen. Maar dat niet alleen. Het is geweldig om te merken dat veel zorgverleners ontzettend betrokken zijn en allerlei ideeën hebben over hoe het in ons ziekenhuis beter kan. Het continu verbeteren van onze zorg zit in het DNA van de Ikazia-medewerkers en dat stemt positief. Met elkaar kunnen we een verschil maken en werken we elke dag hard om de gestelde doelen voor 2030 te behalen.”