Regionaal

Ikazia gaat samenwerken met bekendste tattoo artist van Nederland

In het Ikazia Ziekenhuis kunnen patiënten, die als gevolg van borstkanker zijn geopereerd, na een borstreconstructie nu ook tepels laten tatoeëren. Het Rotterdamse ziekenhuis werkt hiervoor samen met Medical Tattoo artist Ralph Moelker (foto boven), zoon van de in Nederland alom bekende Tattoo Bob. “Dat wij door deze samenwerking zeer realistische 3D-tepeltatoeages aan deze groep vrouwen kunnen aanbieden, is een service vanuit Ikazia en een prachtige aanvulling op onze chirurgie”, aldus plastisch chirurg Dirk Jan van der Avoort.

Resultaat tepeltatoeage patiënt Ikazia na borstreconstructie

“Ook uniek is dat de patiënt voor deze behandeling zelf niets hoeft te regelen. Het financiële deel regelt Ikazia via de zorgverzekeraar. Borstkanker is al aangrijpend genoeg. Door onze patiënten op deze manier te ontzorgen, hoeven zij zich alleen maar bezig te houden met hun herstel. Het is heel passend bij ons ziekenhuis”, vult Van der Avoort aan. “Samen zijn we Beter voor Elkaar!”

Om de medische tatoeages bij patiënten in Ikazia te kunnen plaatsen, is TB Medical opgericht. “TB Medical heeft een vergunning van de GGD wat betekent dat wij voldoen aan alle richtlijnen en veiligheidsregels omtrent het plaatsen van medische tatoeages,” aldus Ralph Moelker. “Deze samenwerking is uniek in Nederland aangezien normaliter de pigmentaties worden uitgevoerd door verpleegpersoneel. Bij een borstamputatie blijven de tepels in de meeste gevallen niet gespaard. Wij creëren bij patiënten van wie de tepel is verwijderd een zo realistisch mogelijke tepeltatoeage van hoog artistiek niveau. Door dit te doen, proberen wij vrouwen hun vertrouwen en eigenwaarde voor een deel terug te geven. De reacties zijn tot nu toe erg dankbaar!”, aldus Moelker.

“De tepeltatoeages dragen bij aan mijn gevoel weer vrouw te zijn”

Inmiddels zijn drie patiënten van het Rotterdamse ziekenhuis getatoeëerd. De eerste patiënt in Ikazia bij wie de tepeltatoeage is gezet, is mevrouw Blom. “Mijn wens was om naar de sauna te kunnen gaan zonder aangestaard te worden. Ik wilde niet dat mensen zouden denken: wat heeft zij. En dat is gelukt. Ze lijken nèt echt. Deze tepeltatoeages dragen bij aan mijn gevoel weer vrouw te zijn!”