Ikazia Ziekenhuis partner e-Healthweek 2020

Het Ikazia Ziekenhuis neemt van 27 januari t/m 1 februari 2020 deel aan de vierde editie van de e-Healthweek. Als partner van de landelijke e-Healthweek, wil het Rotterdamse ziekenhuis patiënten en bezoekers in contact brengen met e-health. Ook hoopt Ikazia medewerkers te stimuleren om nog meer na te denken over innovatietoepassingen in de zorg.

Programma

Tijdens de e-health week kunnen medewerkers uit de zorg in Ikazia o.a. deelnemen aan een Broodje Kennis over duurzaamheid en innovatie (maandag 27 januari van 12.00-13.00 uur) en luisteren naar een inspiratielezing met als thema ‘De zwakste schakel van innovatie is de mens’ door Monique Kappert, Manager Kwaliteit & Innovatie bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland (donderdag 14.00-15.00 uur).

Op dinsdag 28 januari organiseert Ikazia van 10.00 tot 12.00 uur een innovatiemarkt waar patiënten, bezoekers en medewerkers informatie kunnen krijgen over verschillende e-health toepassingen, waaronder het zorgportaal. Daarnaast kunnen zij kennis maken met verschillende innovaties die het ziekenhuis momenteel aan het testen is in de zorg.

Innovatie in Ikazia

Innovatie staat hoog op de agenda in Ikazia. Zo zet het Rotterdamse Ikazia sinds vorig jaar cardioMEMS in voor de monitoring van patiënten met hartfalen. Met behulp van de geïmplanteerde minisensor kan de cardioloog de patiënt op afstand in de gaten houden en indien nodig tijdig ingrijpen en starten met behandelen.

Daarnaast start het ziekenhuis komende maand op de verpleegafdeling een pilot met het monitoren van de vitale functies, zoals hartslag, ademhaling en temperatuur, middels een zogenaamde ‘slimme pleister’ die tijdens de opname op de borst van de patiënt wordt geplakt.

Innovatiegroep

Sinds april is er een speciale innovatiegroep actief, van medewerkers uit verschillende lagen van de organisatie, die zich bezig houdt met het inventariseren en onderzoeken van bestaande en nieuwe innovaties in de zorg.