Regionaal

Jack Dawson Green fietspad flink verbeterd

Het Jack Dawson Greenpad, tussen de Heinenoordtunnel en de Boonsweg, wordt heraangelegd. Dit lommerrijke fietspad is na de werkzaamheden een volwaardig fietspad dat voldoet aan de wettelijke breedte en hedendaagse normen.

Het fietspad had veel scheurvorming, gaten en oneffenheden onder meer door wortelopdruk. Omdat het pad niet verlicht is, kan dit vooral tijdens schemer en in het donker tot gevaarlijke situaties leiden. Eerdere provisorische herstellingen bleken niet voldoende. 

Nieuw asfalt en belijning

Deze week werden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Opschot is verwijderd, struiken zijn weggehaald of gesnoeid en overhangende takken van bomen verwijderd. Maandag beginnen de werkzaamheden aan het fietspad. Asfalt wordt waar mogelijk gerepareerd, daarna wordt de toplaag opnieuw geasfalteerd en komt er nieuwe belijning. Het vernieuwde fietspad is straks drie meter breed.

Het Jack Dawson Greenpad is nog t/m 16 oktober afgesloten. Fietsers worden omgeleid. Het onderhoud en de verbetering kost het waterschap €241.000,-.

Oorlogsheld Jack Dawson Green

Jack Dawson Green was een 21-jarige Australische piloot die op 17 maart 1945 omkwam bij de Boonsweg nadat zijn Spitfire was geraakt door Duits afweergeschut. Het fietspad is naar hem vernoemd. Langs de Boonsweg, vlakbij de plaats waar hij omkwam, staat een herdenkingsmonument.

Foto: Waterschap Hollandse Delta