Regionaal

Jon Hermans waarnemend burgemeester Noordwijk

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 januari 2019 mevrouw J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk.


De burgemeestersvacature in Noordwijk is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. De commissaris heeft, na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Noordwijk, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel heeft de commissaris Hermans voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris om Hermans als waarnemend burgemeester te benoemen. Ze is van harte welkom in de gemeente.

In de loop van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan.

Mevrouw Hermans is 64 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2016 is zij waarnemend burgemeester in Oud-Beijerland, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is ze onder meer burgemeester geweest van Almelo en Ridderkerk.