Regionaal

Jubilerend winkelcentrum Zuidplein nodigt ouderen uit

Het is bijna Pasen, het is lente, Corona is voorbij EN ze bestaat dit jaar 50 jaar. Alle reden voor Winkelcentrum Zuidplein om haar buren van Laurens te verrassen met een high tea in Brasserie Zuidplein.

Dit jaar bestaat Winkelcentrum Zuidplein 50 jaar. Gedurende dit jaar zijn er kleine viermomentjes en aan het eind van het jaar is er een groot feestelijk moment voor iedereen. Nu weer alles open is na Corona wilde het winkelcentrum een groepje buren verrassen met een high tea. Afgelopen maandag werd daarom een groep ouderen van woonzorglocatie Laurens Simeon en Anna ontvangen bij Brasserie Zuidplein. Laurens Simeon en Anna is een woonzorglocatie dat ligt op het kruispunt van de wijken Vreewijk, Bloemhof en Tarwewijk in Rotterdam Zuid. De ouderen kunnen daar tot op hoge leeftijd nog zelfstandig wonen. Oudere Rotterdammers gaan daar graag naartoe vanwege de gezellige locatie nabij Winkelcentrum Zuidplein en omdat het ligt in de levendige deelgemeente Feijenoord, waar bewoners en medewerkers veelal ook vandaan komen.

Diana Schotting, welzijn- en activiteitenbegeleider bij Laurens vertelt: “Ons zorgcentrum ligt echt vlak naast het winkelcentrum en is makkelijk te bereiken met roltrap of lift. Tijdens de Coronamaatregelen hebben we vooral veel activiteiten in de huiskamers op de afdelingen gedaan met de bewoners en 2x in de week een bingo of optreden in de Orangerie. Ook gaan vrijwilligers en activiteitenbegeleiders veel wandelen met bewoners en vaak gaan we dan naar Zuidplein om ergens koffie te drinken of om een boodschap te doen.” 

Het winkelcentrum fungeert voor veel omwonenden als een vertrouwde vaste stek. 80% van haar bezoekers komt uit de direct omliggende wijken Feijenoord, Charlois en IJsselmonde. Hiervan komt een groot deel elke dag of minimaal 1x in de week om te winkelen.

Verbouwing & 50 jaar bestaan

2022 staat voor Winkelcentrum Zuidplein in het teken van de grootscheepse verbouwing en het 50-jarig jubileum. De upgrading heeft tot doel het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen en inrichting worden sterk verbeterd.