Kom naar de MIRT on Tour – 10 t/m 14 oktober

Woon, werk of reis jij in de regio Rotterdam? Dan kunnen de uitkomsten van de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam voor jou interessant zijn.

In de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam hebben we onderzocht wat er nodig is om knelpunten in het verkeer en het openbaar vervoer in de regio Rotterdam op te lossen, om groei van de regio mogelijk te maken, kansen voor mensen te vergroten en de stedelijke leefkwaliteit te verbeteren. De onderzoeken zijn zo goed als klaar en de resultaten bekend.

Er werd onderzoek gedaan naar:

  1. Een nieuwe brug of een tunnel tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde in Rotterdam en waar deze precies komt te liggen. Deze nieuwe oeververbinding moet geschikt zijn voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Maar we onderzochten ook of er auto’s gebruik van gaan maken.
  2. Een treinstation Stadionpark voor dagelijks vervoer. We onderzochten hoe we van het huidige evenementenstation Stadionpark een nieuw treinstation naast De Kuip kunnen maken.
  3. Snel en comfortabel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom. Deze nieuwe openbaar vervoerverbinding moet gaan rijden via de nieuwe brug of tunnel.
  4. Het versterken van de busverbinding tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel.
  5. Maatregelen op de A16 Van Brienenoordcorridor i om het verkeer tussen de knooppunten Terbregseplein en Ridderkerk/Vaanplein beter door te laten rijden.
  6. Maatregelen op de Algeracorridor i (N210) om het verkeer beter te laten doorrijden op de Algeracorridor zelf en de nabijgelegen kruisingen, zoals het Capelseplein en de Grote Kruising.

Ben je benieuwd wat de uitkomst van de onderzoeken is? Kom dan naar de MIRT on Tour.

Van maandag 10 oktober t/m vrijdag 14 oktober 2022 gaat MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam de straat op in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard. De medewerkers van het projectteam lichten je dan graag de uitkomsten van alle onderzoeken toe. En vertellen je over de stappen die de komende maanden worden gezet om de MIRT-verkenning Oeververbindingen af te ronden.

Data en locaties

Op deze pagina staat het gedetailleerde overzicht van alle locaties die volgende week worden aangedaan, en hoe laat zij daar zijn: Kom naar de MIRT on Tour – Oeververbindingen MIRT-verkenning