Regionaal

Kom zwemmen in Zuid-Holland

Op 1 mei gaat het zwemwaterseizoen officieel van start. Op zo’n 100 locaties in Zuid-Holand kun je een duik nemen in natuurwater, dat regelmatig gecontroleerd wordt op veiligheid en kwaliteit.

Zwemwaterlocaties

Zuid-Holland biedt veel mooie plekken aan zee, plassen of meren waar je kunt zwemmen. Als provincie vinden we het belangrijk dat dit veilig en gezond kan. Daarom wijzen we jaarlijks de zwemwaterlocaties in natuurwater aan. Deze officiële locaties worden tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober) regelmatig gecontroleerd. Op andere locaties is het zwemmen op eigen risico en soms zelfs verboden, bijvoorbeeld vanwege gevaarlijke stromingen of scheepvaartverkeer.

Veiligheid en waterkwaliteit

De Omgevingsdienst Midden-Holland controleert in opdracht van de provincie de zwemwaterlocaties op veiligheid en waterkwaliteit. Op bijzondere locaties, zoals de Zandmotor bij de kust van Ter Heijde, zijn meerdere partijen betrokken bij de inspectie. Wil je weten hoe zo’n inspectie in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje over een inspectie op de Zandmotor.

Informatiebord Plas Wevershoek


Actuele informatie op zwemwater.nl

Wil je actuele informatie over zwemwaterlocaties ontvangen op je telefoon? Download dan de Zwemwaterapp op zwemwater.nl Deze is ook beschikbaar in de Play Store en Apple Store.

Check of het water waar je wilt zwemmen vrij is van bijvoorbeeld blauwalg of botulisme en of je er veilig kunt zwemmen. Dan kun je lekker genieten van een dag vol waterpret.