Regionaal

Lancering eerste Prison Golf in West-Nederland

Mep jezelf in zo min mogelijk slagen de gevangenis uit. Dat is de essentie van het nieuwe concept Prison Golf van het Rotterdamse activiteitencentrum Fun Village. Allerlei interactieve elementen en rook- en geluidseffecten geven het aloude midgetgolfen een compleet nieuwe dimensie. Het spelconcept kent zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk.

Fun Village is het eerste bedrijf in West-Nederland dat de activiteit vanaf 15 maart 2024 aanbiedt. Ondernemer en mede-eigenaar van het familiebedrijf Dion Stuijt ziet veel potentie. “Hiermee halen we een dikke laag stof van het bekende midgetgolfen en voegen we er allerlei interactieve en avontuurlijke technieken aan toe.”

Bezoekers wanen zich gevangenen en doorlopen over tien holes alle facetten van de gevangeniswereld: van transport met een gevangenisbusje tot het typische gevangenisvoedsel en van het spelen van een potje pool tijdens de schaarse ‘vrije tijd’ tot het ruiken aan de vrijheid. Doel van het spel is om in zo min mogelijk slagen de vrije wereld te bereiken. Zogeheten spinners verhogen de spanning. Door aan een rad te draaien loop je het risico dat het putten nog moeilijker wordt, bijvoorbeeld omdat je een oog dicht moet houden. Maar het biedt ook de kans om je tegenstander een hak te zetten.

Locatie: Akkeroord 10, Rotterdam. Website www.funvillage.nl.

Zaterdagmorgen 16 maart is Dion Stuijt tussen 10.00 en 12.00 uur te gast in het radioprogramma Prettig weekend.

Foto: Fun Village