Regionaal

Landvast viert heropening Cinema 1 & 2 met een Film Feestje voor kinderen

De onlangs vernieuwde cinemazalen van Landvast zijn afgelopen zondag feestelijk in gebruik genomen met de nieuwste films: Verschrikkelijke Ikke 4, Binnenstebuiten 2, Dikkie Dik en Superkrachten voor je Hoofd.

Speciaal voor kinderen werd er een Film Feestje georganiseerd. Er waren heerlijke versnaperingen zoals verse popcorn en frietjes, en iedereen mocht aan het snoeprad draaien. Buiten werden sportieve krachtpatser oefeningen verzorgd door Gerard Schoonewil van Fit Everywhere, om de superkrachten te trainen. Ook konden er reuzebellen worden geblazen, was er een springkussen en waren er twee echte Landvast Minions die veel high fives uitdeelden, het fantastisch deden als fotomodel en zelfs mee sprongen op het springkussen.

Komende week gaat ook nog de film Familie Bellinga: Pretpark op Stelten in première, zodat met een vol filmprogramma voor kinderen de zomervakantie ingegaan kan worden! Voor volwassenen gaat deze week Fly Me to the Moon in première, een echte ‘must see’ voor deze zomer.

Waren de stoelen toe aan vervanging?
Ja, na bijna 16 jaar trouwe dienst waren de inmiddels afgedankte stoelen in zaal 1 & 2 echt versleten. Ze zijn gemiddeld per stuk 7000 keer gebruikt, wat goed is voor ruim 14.000 vlieguren.

Geen nieuwe ligstoelen of loveseats?
Nee, er moesten lastige keuzes worden gemaakt. Er werd gekozen voor meer comfort richting Cinema Royaal, maar de tribunes zijn een vaststaand feit. Er zijn iets minder stoelen per zaal, maar er werd ook weer niet teveel ingeleverd zodat het geheel geschikt blijft voor congressen en lezingen.

Wat is er nieuw?
De stoelen zijn compleet vervangen, waarbij de houten ruggen hergebruikt zijn. De leuningen zijn breder uitgevoerd en er zijn mooie tafeltjes met lampjes tussen de stoelen geplaatst. De voorste rijen hebben heerlijke voetenbankjes gekregen, zodat helemaal vooraan zitten ook een voordeel heeft. Ook de Horeca heeft een upgrade gekregen. Meer sfeer, meer snelheid door zelfbediening, maar ook meer service en kwaliteit door bijvoorbeeld de keuze tussen nacho’s met een sausje of mooi opgemaakte loaded nacho’s met allerlei verse toppings.