Laurenskerk Rotterdam opent pop up terras The Holy Toast

Op het Grote Kerkplein, een oase van rust midden in de stad, opent op 4 mei 2022 het nieuwe pop up terras The Holy Toast. Op het terras kun je genieten van tosti’s, drankjes en zoetigheden. Voor kinderen zijn er buitenspellen, die zij gratis kunnen lenen voor op het plein en het grasveld.  

The Holy Toast is een initiatief van de Laurenskerk om meer levendigheid te creëren op het Grote Kerkplein. “We hopen hiermee Rotterdammers te trekken die lekker in de zon komen genieten van de rust in hartje centrum”.  

De opbrengst van het terras komt volledig ten goede aan de Laurenskerk. “Hiermee kunnen we het monument open te houden voor alle Rotterdammers en het gebouw onderhouden, wat elk jaar weer een grote kostenpost is”.  

Het pop up terras The Holy Toast is geopend van mei tot en met september, bij mooi weer, van dinsdag tot en met zondag 10:00 tot 17:00 en in juli en augustus van 10:00-20:00.  Kijk voor meer informatie op theholytoast.nl

Over de Laurenskerk 

Op 1 mei 1940 wordt Rotterdam gebombardeerd. Het centrum van de stad ligt volledig in puin. De Laurenskerk brandt, is gehavend maar de toren staat nog fier overeind. Rotterdam stroopt de mouwen op en wordt de modernste stad van Nederland. De Laurenskerk blijft, het enige middeleeuwse overblijfsel in de stad.  

Nergens anders in Rotterdam zijn bezinning en beleving zo op hun plaats als in ons Middeleeuwse monument. Honderdduizenden Rotterdammers hebben de Laurenskerk de gebruikt voor hun erediensten, concerten, plechtigheden, congressen, feesten en evenementen. Toeristen van over de hele wereld vormen een wassende stroom als bezoekers aan het monument, dat symbool staat voor de veerkracht van Rotterdam. Daarnaast is de Laurenskerk podium voor vocale en orgelmuziek en vinden er kerkdiensten plaats op zondagen en christelijke feestdagen.  

De 65 meter hoge toren van de Laurenskerk geeft het mooiste uitzicht op het centrum van Rotterdam. Op de woensdagen en zaterdagen zijn er torenbeklimmingen. In de zomermaanden biedt de Laurenskerk dagelijks torenbeklimmingen aan. Gratis met de Rotterdampas.  

Kijk voor meer informatie op laurenskerkrotterdam.nl