Regionaal

Lentiz verhuist: op weg naar de nieuwe mbo-campus!

Samen met Dutch Fresh Port en gemeente Barendrecht zette Lentiz donderdag 5 oktober 2023 een belangrijk stap in de campusontwikkeling op Dutch Fresh Port. Door de verhuizing van de Lentiz-mbo opleidingen naar het tijdelijke pand aan de Gebroken Meeldijk, vestigt Lentiz zich middenin de bedrijvigheid van Dutch Fresh Port. Hiermee komt het mbo-onderwijs en het toekomstig hbo-onderwijs dichtbij de bedrijven in Barendrecht en Ridderkerk.

Op weg naar een nieuwe mbo-campus

Deze tijdelijke vestiging biedt Dutch Fresh Port de mogelijkheid de verbinding tussen overheid, onderwijs en ondernemers te verstevigen en samen na te denken over het lange termijn perspectief van onderwijs in het gebied. Door onderwijs in het gebied zelf aan te bieden krijgen studenten meer mee van de dagelijkse gang van zaken in de sector. En zijn er meer mogelijkheden voor uitwisseling tussen het onderwijs in de bedrijven. Bijvoorbeeld door praktijklessen aan te bieden bij de bedrijven.

Daarmee zetten we een grote stap in de campusvorming op Dutch Fresh Port. Wethouder onderwijs van gemeente Barendrecht Margo Stolk: “We leggen een verbinding met onder andere het AGF-cluster op het gebied van opleiding, training en innovatie in een gebied in ontwikkeling. Hoe dichter het onderwijs bij de praktijk aansluit, hoe beter. Een sterke regionale samenwerking voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid is voor alle partijen een mooie ontwikkeling.”

Lentiz mbo vestigt zich naast de bedrijvigheid

“Met de ingebruikname van het tijdelijke pand op deze locatie intensiveren we de huidige samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en overheid”, vertelt Eygje Laroo, directeur Lentiz | MBO Barendrecht. “We leiden hier het toekomstig personeel op voor de bedrijven en instellingen in Barendrecht/Ridderkerk en in de brede regio.” Rick van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep valt bij: “Dit doen we niet alleen. Juist door de samenwerking met verschillende mbo-instellingen, de middelbare scholen, andere onderwijspartners en de bedrijven hier in Barendrecht en Ridderkerk kunnen we toekomstige werknemers kennis laten maken met hun het werkveld. Naast jongeren, richten we ons ook op de huidige werknemers zelf. Zij kunnen zich door blijven ontwikkelen in de verschillende leertrajecten.” Wethouder onderwijs Margo Stolk vult aan: “Het is voor jonge mensen belangrijk om te leren in een bedrijf en het werken met nieuwe innovaties te ervaren. Ik ondersteun het onderwijs dichtbij de praktijk van harte.”