Locatie Albert Schweitzer Dordwijk moeilijker bereikbaar

Rijkswaterstaat gaat de Wantijbrug in de N3 in Dordrecht renoveren en deels vervangen. Daardoor mag er tien weken lang, van maandag 20 januari tot vrijdag 3 april 2020, geen autoverkeer over deze brug. Het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk is daardoor tijdelijk moeilijker bereikbaar voor wie vanuit noordelijke richting (Papendrecht) komt vanaf de A15, of van de N214 uit de Alblasserwaard.

Hulpdiensten, openbaar vervoer (bussen) en (brom-)fietsers kunnen wel van de Wantijbrug gebruik blijven maken.

Verkeer uit het noorden moet de N3 via de afrit Staart verlaten en dan een weg zoeken door de stad. De wegbeheerder en de gemeente Dordrecht verwachten als gevolg hiervan met name in de ochtend- en avondspits grote drukte en opstoppingen op de doorgaande wegen. Op de N3 rijdt namelijk veel lokaal verkeer dat niet via snelwegen om de Drechtsteden heen te leiden is.


Meer informatie over de afsluiting vindt u hier bij Rijkswaterstaat

Omdat de afsluiting alle inwoners, bedrijven en organisaties in de regio treft, kunnen wij als ziekenhuis vrijwel geen maatregelen nemen om onze patiënten, bezoekers en medewerkers tegemoet te komen. Wij verzoeken u daarom zo goed als dat kan, nu al te bedenken wat u zelf kunt doen om ons te bereiken. Hieronder vindt u enkele suggesties.

  • Houd bij het plannen van een volgende afspraak alvast rekening met de afsluiting; of overweeg om een al geplande, niet-dringende afspraak te verzetten naar een datum ná 3 april of naar een andere ziekenhuislocatie. U vindt de directe nummers van de medische specialismen hier.  
  • Bekijk of u wellicht met de fiets, of per bus of trein kunt komen. NS-station Dordrecht-Zuid bevindt zich op acht minuten loopafstand van het ziekenhuis.
  • Verdiep u tijdig in alternatieve routes. Woont u in de westelijke Alblasserwaard, dan kan het in de spits lonend zijn om te rijden via de A15 en A16; of door Alblasserdam, H.I. Ambacht en Zwijndrecht. Woont u in de oostelijke Alblasserwaard, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de route over de A27, A59, A16 en vervolgens de N3 vanuit zuidelijke richting.
  • Ga op tijd van huis, zodat uw afspraak in het ziekenhuis niet in de knel komt.
  • Bent u zwanger en valt de uitgerekende datum in de periode van de wegafsluiting, overleg dan met uw verloskundige. Wij zullen op onze beurt de verloskundigen op de hoogte houden van de situatie zoals wij die ervaren.
  • Volg de berichtgeving over (de gevolgen van) de afsluiting.
  • Bloedprikken kan behalve in het ziekenhuis ook op tientallen lokale prikposten in de regio, waardoor u wellicht niet over de N3 hoeft te reizen. U vindt alle locaties hier.
  • Voor het maken van een röntgenfoto kunt u in veel gevallen ook terecht op de ziekenhuislocaties Zwijndrecht, Sliedrecht of Ridderkerk. Hier vindt u meer informatie.
  • Kom nooit ‘op goed geluk’ naar het ziekenhuis: voor een afspraak bij een medisch specialist of bij de Spoedeisende Hulp heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of huisartsenpost. De Regionale Huisartsenpost Drechtsteden, gevestigd naast het ziekenhuis, werkt niet met vrije inloop maar op telefonische afspraak. Het nummer is 078 – 20 200 20.