Regionaal

Lokaal een reparatie aan je kapotte smartphone uit laten voeren

Wat deed jij toen het scherm van je telefoon barstte, of je camera niet meer werkte? Het is steeds populairder om bijvoorbeeld een telefoon reparatie bij ThePhoneLab in Rotterdam uit te laten voeren. Een hele duurzame keuze! Dat niet alleen, het is vaak ook heel voordelig om het toestel lokaal te laten repareren. Door de garantie die door sommige partijen op de reparatie geboden wordt, heb je de zekerheid weer een lange tijd vooruit te kunnen met het toestel. Het is zonde om een mobiele telefoon al na twee jaar, bij het aflopen van het abonnement, te vervangen voor een nieuw model. Smartphones gaan in de basis veel langer mee, ook bij een intensief gebruik hiervan. 

Telefoon vaak al binnen een half uur terug 
Wanneer je een iPhone- of bijvoorbeeld Samsung reparatie uit laat voeren door een lokale reparateur, profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het gegeven, dat je het kapotte toestel in veel gevallen al binnen een half uur terug hebt. Terwijl jij de boodschappen doet of een kop koffie drinkt met een oude bekende, wordt de smartphone hersteld. Je kunt deze dezelfde middag nog gebruiken. 

Bij sommige lokale reparateurs profiteer je van het feit, dat op basis van no cure, no pay gewerkt wordt. De diagnose vooraf is altijd gratis bij deze partijen. Mocht een reparatie niet slagen, dan betaal je niets voor het uitgevoerde werk. Het is immers al vervelend genoeg dat het toestel niet werkt. Op dit punt verschilt de lokale reparateur van de producent van deze toestellen; vaak worden door zo’n producent standaard kosten in rekening gebracht, los van de uitkomst. 

Kapotte smartphone laten herstellen is een duurzame keuze 
Consumenten, maar ook bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Niet alleen het herstellen van een kapotte telefoon is een voorbeeld van een manier om hieraan bij te dragen. Het is belastend voor het milieu, wanneer een telefoon al na twee jaar wordt afgevoerd. Laat staan, wanneer de telefoon in een lade blijft liggen. Ook andere apparatuur in huis wordt steeds vaker gerepareerd in plaats van vervangen door consumenten. Waar men dit bij een telefoon uitbesteedt aan een professional, wordt bijvoorbeeld een kapotte kraan of een defect koffiezetapparaat steeds vaker zelf hersteld. Op het internet zijn losse onderdelen te bestellen en vind je instructies voor de uitvoering. Zelf een kapotte smartphone herstellen wordt afgeraden; de kans dat je andere onderdelen blijvend beschadigt is onnodig groot.