Maak van héél Zuid-Holland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag

Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni 2022 gaan buitenspelen. Volgens de landkaart van Jantje Beton kunnen kinderen in Zuid-Holland op meer dan 25 plekken buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag! Dat zijn er vast nog veel meer! Dus organiseer jij ook een activiteit, meld deze dan aan via www.buitenspeeldag.nl en zet jouw provincie op de kaart. Samen maken we van héél Nederland één grote buitenspeelplek!

Buitenspeeldag in Zuid-Holland

Benieuwd wat je op 8 juni kunt doen in Zuid-Holland? In Capelle aan den IJssel organiseren ze een Buitenspeeldag met een stormbaan en springkussen. En in Den Haag kunnen kinderen dansen, boogschieten en meedoen met beachvolleybal. Daarnaast is er ook van alles te doen in de Meest Speelvriendelijke Gemeente van Nederland: Leiden! Dit zijn slechts enkele van de vele leuke activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Zuid-Holland. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen. Meld je activiteit nu aan op buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek. Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.  

Spelen is superbelangrijk  

Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of nauwelijks buiten speelt? Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen we speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. Doe jij dit jaar ook mee met de Buitenspeeldag op 8 juni?