Regionaal

Maasstad Ziekenhuis start met online corona check

Vanaf 2 april kunnen inwoners van de regio Rijnmond via een gratis app op afstand hulp krijgen bij klachten die mogelijk worden veroorzaakt door een besmetting met het coronavirus (COVID-19). Dat meldt de website van het Maasstad Ziekenhuis. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is enkele vragen beantwoorden over de gezondheid zoals hoesten, kortademigheid of koorts. Een medisch team beoordeelt de antwoorden en onderneemt daarop actie.

Het Maasstad Ziekenhuis lanceert de online OLVG corona check in afstemming met huisartsenorganisaties en verschillende ziekenhuizen in de regio Rijnmond. Met deze gratis app kunnen inwoners van bepaalde postcodegebieden hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19).

“We merken dat de inwoners van onze regio behoefte hebben aan informatie en adviezen als het gaat om klachten die kunnen duiden op een infectie met corona. Deze app voorziet in die behoefte. Tegelijk zorgen we er samen ook voor dat de huisartsen en de Spoedeisende Hulp ontlast worden. Dit zorgt voor goede bereikbaarheid van de zorg in deze lastige tijd,” aldus Gea Helfrich, longarts Maasstad Ziekenhuis.

Voor meer informatie over deze app, kijk op de website van het Maasstad Ziekenhuis