Regionaal

Mooie donaties voor patiëntenwelzijn op kinder- en neonatologieafdeling


De kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft voor haar familiekamer een prachtige nieuwe inrichting gekregen. Tegelijk is de neonatologieafdeling verblijd met twee luxe buidelstoelen, tien hemeltjes voor wiegjes en een ruime set buideldoeken.

De schenkers zijn in beide gevallen Stichting Wings en het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Laatstgenoemde vervult wensen op het gebied van patiëntenwelzijn die niet uit het gewone zorgbudget kunnen of mogen worden betaald. Wings uit Hendrik-Ido-Ambacht steunt lokale organisaties en personen bij projecten voor kinderen, minderbedeelden en gehandicapten.

In de familiekamer kunnen ouders even bijkomen buiten de kamer van hun opgenomen kind. De tot voor kort verouderde ruimte is nu gerestyled met fraaie nieuwe meubels en accessoires. De stoelen bij neonatologie bieden comfort bij het proces van het buidelen: het ervaren van huid-op-huid-contact tussen vroeggeboren baby en ouder, om hun hechting te stimuleren. De automatisch bedienbare stoelen komen goed tot hun recht in de toekomstige neo-suites, waarvan de bouw spoedig van start gaat. Nu liggen de pasgeborenen op een zaal.

“Dit zijn mooie, concrete doelen, met een direct belang voor de betrokkenen”, zei bestuurslid Daniël van ’t Zelfde van Stichting Wings bij de overhandiging. “Het bevordert allemaal de rust en privacy in een vaak zware tijd. De donaties komen goed terecht.” De afdelingen zijn de beide stichtingen zeer dankbaar namens de gezinnen die er gebruik van gaan maken.

De overhandiging van onder meer de buidelstoelen, waarin neonatologieverpleegkundige Elise den Haan en kinderverpleegkundige Marjolijn Kloeg zitten. Staand: afdelingshoofd Esther Lodeweegs, Vrienden-voorzitter Govert Veldhuijzen en Wings-bestuurslid Daniël van ’t Zelfde.