Nachtafsluiting Haringvlietbrug (A29)

In de nacht van dinsdag 28 juli op woensdag 29 juli 2020 is de Haringvlietbrug in de A29 afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 – 30 minuten. Er is geen stremming voor de schaapvaart.

De werkzaamheden aan de Haringvlietbrug beginnen 28 juli om 22.00 uur. Op 29 juli gaat de brug om 05.00 uur weer open voor verkeer. Als reservenacht wordt aangehouden de nacht van woensdag 29 juli op donderdag 30 juli.

Omleidingsroutes

De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. Volg de gele borden. Omleidingsroutes gaan over de A59, A17, A16, en N57/A15. De Kiltunnel (N217) is die nacht vrijgesteld van tolheffing. 

Onderhoud

Om de bruggen in goede conditie te houden, voert Rijkswaterstaat regelmatig inspecties en onderhoud uit.

En om de werkzaamheden veilig en zo snel mogelijk uit te voeren, wordt de brug afgesloten. Dit geeft tijdelijk overlast. Die hinder wordt zo veel mogelijk beperkt. Daarom wordt er gewerkt op rustige tijdstippen zoals ’s nachts, in weekenden of vakantieperiodes en biedt Rijkswaterstaat reisalternatieven en verkeersinformatie aan. Zodra het werk gereed is, kan de (vaar)weggebruiker weer vlot en veilig over en onder de brug door.

Zo werkt Rijkswaterstaat aan een bereikbaar Nederland.

Meer informatie

Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl of bel 0800 8002 (gratis).