Regionaal

Nachtafsluiting voor onderhoud Brug over De Noord (N915)

Op woensdag 30 augustus 2023 van 21:00 uur t/m donderdag 31 augustus 05:00 uur gaat de brug over de Noord (N915) in beide richtingen dicht voor het wegverkeer tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug nog wel oversteken. Rijkswaterstaat voert deze nacht functionele veiligheidstesten uit aan het beweegbare deel van de brug. Rijkswaterstaat test of de installaties van de brug nog goed functioneren. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluiting

Afsluitingen N915 (Brug over De Noord, ook bekend als de Alblasserdamse brug) in beide richtingen tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht:

  • Op woensdag 30 augustus 21:00 uur t/m donderdag 31 augustus 05:00 uur

Omleidingen wegverkeer

De omleidingsroutes lopen via de Noordtunnel (A15). De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.

Openbaar vervoer en hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

Vervoer gevaarlijke stoffen

De brug blijft beschikbaar voor transporteurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Dit vervoer wordt door verkeersregelaars over de brug geleid. De maximale wachttijd bedraagt 15 minuten.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Pas, indien mogelijk,. Uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.