Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden

De Heinenoordtunnel (A29) is vanwege regulier onderhoud in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari 2022 dicht richting Rotterdam en van donderdag 17 op vrijdag 18 februari richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. 

Afsluitingen

De Heinenoordtunnel is afgesloten op de volgende dagen:

  • in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari van 00.00 tot 05.00 uur de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het Noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21)  
  • in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 februari van 00.00 tot 05.00 uur de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het Zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20)


Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. 

Richting Barendrecht/Rotterdam (richting Noorden): 

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden):

  • Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
  • Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, westen van Noord-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Tijdens de afsluiting bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.