Nachtafsluitingen in Heinenoordtunnel (A29)

De Heinenoordtunnel (A29) is van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli van 0.00 tot 8.00 uur en van zaterdag 23 juli op zondag 24 juli van 0.00 tot 9.00 uur afgesloten in beide richtingen.

Dan voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie die start in 2023. De Heinenoordtunnel is die nachten inclusief oprit Barendrecht (20) en oprit Oud-Beijerland (21) afgesloten in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Tijdens de afsluiting bedraagt de extra reistijd tussen de tien en dertig minuten. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel tolvrij.

Om de renovatie straks zo efficient mogelijk te kunnen uitvoeren, vinden nu voorbereidende werkzaamheden plaats. Ook onderzoekt Rijkswaterstaat hoe het werk het beste – en daarmee het snelst – gedaan kan worden, zodat deze werkzaamheden nog beter kunnen worden ingepland.

Er wordt een tijdelijke doorsteek aangebracht voor pendelbussen. Tijdens de renovatie in 2023 en 2024 rijden de pendelbussen via deze doorsteek door de Tweede Heinenoordtunnel.