Regionaal

Nachtafsluitingen Verkeersbrug Dordrecht wegens onderhoud

Rijkswaterstaat voert in de nachten van woensdag 6 september en donderdag 7 september functionele veiligheidstesten uit op de Verkeersbrug bij Dordrecht, ook wel Stadsbrug Zwijndrecht of brug over de Maas genoemd. Tijdens deze nachten wordt getest of de technische installaties goed functioneren. Het betreft het beweegbare deel van de brug. De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluitingen

Afsluitingen Verkeersbrug Dordrecht (Stadsbrug Zwijndrecht) in beide richtingen tussen Dordrecht en Zwijndrecht:

  • Woensdag 6 september 21.00 uur tot donderdag 7 september 05.00 uur
  • Donderdag 7 september 21.00 uur tot vrijdag 8 september 05.00 uur

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Doorgaand verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht wordt omgeleid via de A16. Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven.

Fietsers en bromfietsers worden in groepen doorgelaten. Zij dienen daarbij rekening te houden met een wachttijd tot 30 minuten. Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Foto: Google Maps