Regionaal

Nationaal Ouderenfonds schuift ouderen aan bij kerstdiners

1,76 miljoen 65-plussers in Nederland voelen zich eenzaam. Zeker met Kerst. Hun wereld is kleiner door bijvoorbeeld het verlies van een partner of omdat ze minder makkelijk op pad kunnen. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Van der Valk en honderden vrijwilligers, door het hele land kerstdiners waar ouderen aanschuiven. Maar liefst 5.000 ouderen vinden hier gezelligheid, heerlijk eten aan een feestelijke tafel en een warm welkom.

Ook in Schiedam, Ridderkerk, Zwijndrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel wordt een kerstdiner georganiseerd. Voor deze locaties heeft Allemaal Aafje een grote rol gespeeld, zij hebben deze prachtige kerstdiners georganiseerd:

Van der Valk Hotel Schiedam op 11 december 2023
Van der Valk Hotel Ridderkerk op 13 december 2023
Van der Valk Hotel Zwijndrecht op 14 december 2023
Van der Valk Hotel Nieuwerkerk a/d IJssel op 18 december 2023

Aanschuiven voor meer contact

De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen om zo eenzaamheid te voorkomen.

Het Nationaal Ouderenfonds viert dit jaar haar 70 jarige bestaan. Zij zetten zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn er op gericht ouderen sociaal, vitaal, digitaal en mobiel te houden. Zo helpen zij ouderen om mee te blijven doen in de samenleving. Want ouder worden doe je samen.