Nieuwe directeur Laurenskerk Rotterdam

Elles van Vegchel neemt in oktober het directiestokje bij de stichting Laurenskerk Rotterdam over van Frank Migchielsen, die na bijna 22 jaar vanwege pensionering de Laurenskerk gaat verlaten.

Van Vegchel heeft ruime ervaring in de museumwereld en is nu nog werkzaam bij het TextielMuseum in Tilburg. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij NEMO Science Museum en Nieuwe Kerk & Hermitage in Amsterdam. Rotterdam is voor Van Vegchel geen onbekend terrein, want ze was enige jaren werkzaam bij Museum Rotterdam en is al jarenlang woonachtig in de Maasstad.

Voorzitter Wubbo Tempel geeft aan dat “het bestuur van de stichting Grote of Sint Laurenskerk er van overtuigd is dat met Elles van Vegchel de ideale kandidaat is gevonden om de Laurenskerk als toeristische bezienswaardigheid, muziekpodium en bijzondere evenementenlocatie verder te ontwikkelen”.  Elles geeft op haar beurt aan dat ze “gezamenlijk met het bestuur en medewerkers het motto van de Laurenskerk  ‘Ontmoet historie – creëer toekomst’ verder inhoud zal gaan geven”. 

Foto: Josefina Eikenaar