Nieuwe pepchalk op stoep bij Ikazia

Kunstenaar Eva van Woerkom maakte dinsdag 31 maart op de stoep voor het Ikazia Ziekenhuis een tweede “pepchalk”. Dit meldt de website van het ziekenhuis. De boodschap aan de medewerkers van Ikazia luidt: “we zijn jullie niet vergeten, houd vol.”

“Als je iemand op straat ziet, weet je niet hoe die persoon zich voelt. Met mijn pepchalks hoop ik mensen die het nodig hebben een glimlach te bezorgen. Voor de medewerkers van Ikazia is het nu drukker dan ooit, de patiënten hebben het zwaar maar ook hun geliefden die niet op bezoek mogen komen.”, vertelt Eva.

Nu nog harder nodig

Eva vervolgt: “Ik kwam eigenlijk om mijn eerdere pepchalk te restaureren, maar toen ik daarmee bezig was, dacht ik: ik maak een nieuwe erbij, want het is nu nog harder nodig. Als ik aan het krijten ben, krijg ik veel leuke reacties. Zojuist kreeg ik twee euro om krijt te kopen en van een medewerker van Ikazia kreeg ik een kleurboek: echt superaardig.” 

Uit solidariteit met mede-krijttekenaars heeft Eva ook het hart, met het woord ‘Respect’ bijgewerkt, dat een vader met zijn zoon een paar weken geleden voor Ikazia hebben gemaakt.

Foto: Ikazia