Nieuwe tarieven drinkwater voor 2020 bekend

In 2020 kost 1.000 liter drinkwater bij Oasen € 1,16 (incl. btw). Dankzij efficiënt en slimmer werken is Oasen in staat om dit bedrag hetzelfde te houden als in 2019. Door een stijging van de overige kosten neemt de prijs voor het vastrecht in 2020 toe met € 2,56 naar € 80,39 (incl. btw) per jaar. De 21 gemeentelijke aandeelhouders van Oasen keurden het nieuwe tarief op dinsdag 26 november goed.

Investeren

Oasen investeert al jaren veel in het verder optimaliseren van de drinkwatervoorziening. De komende jaren leiden de vernieuwing van zuiveringsstations De Hooge Boom in Kamerik en De Put in Nieuw-Lekkerland tot hogere investeringsuitgaven. Daarnaast staan er diverse grote projecten op het programma, zoals verleggingen van transportleidingen in het kader van de verbreding van de rijksweg A27. Bovendien vernieuwt het bedrijf jaarlijks ook preventief tientallen kilometers oude waterleidingen, waardoor de kwaliteit van de infrastructuur steeds verder verbetert.

Maatschappelijk verantwoord

Oasen voorziet 778.000 mensen in een deel van Zuid-Holland en Utrecht elke dag van lekker en betrouwbaar drinkwater. Jaarlijks produceert het bedrijf ruim 47 miljard liter drinkwater op haar zeven zuiveringslocaties. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan elke dag centraal in de bedrijfsvoering van Oasen.

Lees meer op www.oasen.nl/mvo