Nieuwe tijdelijke coronatestlocatie in Rotterdam

Volgende week opent de GGD een nieuwe tijdelijke testlocatie in Rotterdam in het Waalhaven gebied. De locatie bevindt zich in een loods aan de Albert Plesmanweg 111. De loods is eigendom van het Havenbedrijf Rotterdam. 

De nieuwe locatie is – vanwege de ligging vlak bij de A15 – vooral geschikt voor mensen die met de auto naar een testlocatie komen. Op deze manier wil de GGD op de andere testlocaties meer plekken beschikbaar te houden voor mensen die met de fiets, lopend of het openbaar vervoer naar de testlocaties komen. Op dit moment wordt hard gewerkt om de labcapaciteit, bemensing en logistiek in orde te maken zodat de locatie volgende week woensdag open kan.

Verkorten van wachttijden

De GGD werkt op verschillende manieren aan het verkorten van de wachttijden in de regio Rotterdam-Rijnmond. Naast het openen van een nieuwe locatie experimenteert de GGD ook met aanpassingen in de werkwijze, waardoor we fors meer testen per dag kunnen uitvoeren per teststraat. Dit draagt bij aan het verkorten van de wachttijd tussen het maken van de afspraak en getest worden. Inmiddels is de wachttijd gedaald van 72 uur naar 48 uur.

Bron: GGD Rotterdam-Rijnmond