Regionaal

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang bundelen de krachten

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang hebben op 22 juni 2023 de samenwerking tussen beide organisaties bekrachtigd door het formeel ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen werken nu ook al succesvol samen en zien er naar uit deze verder uit te breiden en te intensiveren.

Optimaal profiteren van twee expertises

Een aantal basisscholen van OZHW werkt al op meer dan 10 locaties succesvol samen met YES! Kinderopvang. Beide partijen willen deze samenwerking verder uitbreiden en intensiveren in de vorm van kindcentra, waarbij zowel onderwijs als opvang onder één dak plaatsvindt en beide organisaties nauw samenwerken. Deze samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één, waarbij ze optimaal profiteren van de twee expertises. In de kindcentra staat de doorgaande ontwikkel- en leerlijn centraal; kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor de middelbare school.

Intensieve samenwerking

De voordelen van deze samenwerking merken ook de ouders. Zij profiteren van een betere coördinatie tussen school- en kinderopvangactiviteiten en kunnen rekenen op een soepele overgang tussen kinderopvang en basisschool.

Reinoud de Vries, Voorzitter College van Bestuur van OZHW geeft aan: “Onze kindcentra ‘Laan van Meerdervoort’ en ‘Sterrenwacht’ in Zwijndrecht zijn al mooie voorbeelden waar intensief wordt samengewerkt tussen kinderopvang en onderwijs.

Met de realisering van ons nieuwste kindcentrum aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht gaan we nog een stap verder. Daar zie je straks ook in het gebouw zelf terug dat school en opvang nauw samenwerken. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Om met die nieuwe start te beginnen hebben beide organisaties een nieuwe naam voor het kindcentrum bedacht, die de visie van beide organisaties op onderwijs en opvang weerspiegelt. Maar voor die onthulling moeten we nog even geduld hebben, de nieuwe naam wordt op 28 juni bekendgemaakt”.