Sinds 9 december 2018 rijdt RET buslijn 601 twee keer per uur. De route gaat vanuit Ridderkerk West via het Centrum, de Jan Luykenstraat (’t Goed) naar Rijsoord. Vandaar gaat de rit verder via het station Barendrecht, overstappen op trein en bus (naar Rotterdam Zuidplein (RET lijn 84), Heerjansdam en het Drechtsteden ziekenhuis Zwijndrecht (Qbuzz lijn 717), naar het centrum van Barendrecht. Op een aantal momenten van de dag rijdt de bus vanuit Rijsoord naar het Maasstad ziekenhuis (zorgboulevard).

Deze aanpassing van de route bied meer dan alleen het Maasstad ziekenhuis. U kunt ook op de halte “melkhuisje” (bij het van der Valk Hotel) overstappen op RET lijn 146 (sneldienst) naar het Zuidplein. Een halte verder, Reyerwaard, kunt u overstappen op lijn 392 van Qbuzz die u vier keer per uur via het station Lombardijen naar het Zuidplein brengt. In de andere richting gaat deze lijn via Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht Drechtsteden ziekenhuis naar Dordrecht.  

Buslijn 601 is zes dagen van de week een goede aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Bekijk de dienstregeling en doe je voordeel er mee. Deze lijn rijdt tussen 07.00 en 18.00 uur, behalve op zon- en feestdagen.