Regionaal

Open Dag bij waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta opent op zaterdag 16 september 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur zijn deuren voor het publiek tijdens de Open Dag.  

Deze dag biedt inwoners de kans een kijkje achter de schermen te nemen en op een leuke en leerzame manier te ontdekken wat het waterschap doet. De volgende locaties zijn geopend voor bezoekers: het hoofdkantoor (waterschapshuis) in Ridderkerk, het gemaal Putten in Hekelingen en de werven (buitenlocaties) in Strijen en Oude-Tonge. De medewerkers leggen graag uit hoe het waterschap zich elke dag inzet voor voldoende (schoon) zoet water, stevige dijken en veilige (vaar)wegen op de Zuid-Hollandse eilanden. Op het hoofdkantoor in Ridderkerk is er ook speciale aandacht voor kinderen. 

Naast het bezoeken van de locaties in Ridderkerk, Strijen, Oude-Tonge en Hekelingen kan men ook deelnemen aan speciale rondleidingen op de ondergrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Dokhaven in Rotterdam-Zuid en het gemaal Putten. Het aantal deelnemers aan deze rondleidingen is beperkt. Inschrijven kan via de website van het waterschap 

Alle informatie over de Open Dag op 16 september 2023 is te vinden op www.wshd.nl/opendag