Opening pop-up corona-vaccinatiepunt Maasstad Ziekenhuis

Vanaf maandag 27 september 2021 kunnen patiënten, bezoekers, omwonenden en medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis zonder afspraak terecht bij het tijdelijk corona-vaccinatiepunt in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis. De medewerkers van het vaccinatiepunt verstrekken informatie over vaccinaties tegen corona en kunnen meteen een eerste of tweede vaccinatie tegen corona geven. Het vaccinatiepunt is een nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis en GGD Rotterdam Rijnmond.

“Wij hebben als ziekenhuis de verantwoordelijkheid om goede voorlichting en zorg te geven aan onze patiënten en bewoners in de regio”, zegt initiatiefnemer Charlotte van Noord, internist acute geneeskunde in het Maasstad Ziekenhuis. “Op laagdrempelige wijze kunnen zij dan ook al hun vragen stellen en meteen terecht voor een vaccinatie als ze dat willen.” 

De Raad van Bestuur en de medisch specialisten van het Maasstad Ziekenhuis bevelen vaccinaties van harte aan. “Vaccineren is dé uitweg uit de coronacrisis”, benadrukt Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Het zorgt voor minder besmettingen en een veiliger werkomgeving voor onze medewerkers. Laten we niet vergeten dat er 1,8 miljoen mensen in Nederland (nog) niet gevaccineerd zijn. Daarvan wonen ook mensen in ons verzorgingsgebied die onze patiënten zijn. We vinden het dan ook belangrijk dat we door middel van het pop-up vaccinatiepunt kunnen informeren en vaccineren.”

Het vaccinatiepunt in de centrale hal is geopend van 27 september tot en met vrijdag 8 oktober. Iedereen vanaf 12 jaar kan hier zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Indien gewenst, wordt de vaccinatie geregistreerd bij het RIVM zodat gevaccineerden een QR-code kunnen aanvragen via de CoronaCheck-app.