Organisaties starten weer verkorte opleiding pedagogisch medewerker

Bij Yes! Kinderopvang, Kinderopvang SKR en SOL Ambacht is het weer mogelijk om in één jaar pedagogisch medewerker te worden. Het succes van 2019/2020 krijgt een vervolg. Iedereen die 27 jaar of ouder is, minimaal een diploma mavo-d, vmbo-t of mbo-2 heeft en de Nederlandse taal goed beheerst, kan deelnemen aan dit bijzondere initiatief. Meer weten? Volg op maandag 17 mei om 19:00 uur de online informatieavond en lees verder hoe je je kunt aanmelden.

In de praktijk

De kinderopvangorganisaties zijn samen met Variva Edu Academy in 2019 gestart met dit concept. En met succes. Bijna alle leerlingen die toen zijn gestart, hebben de eindstreep inmiddels gehaald. De deelnemers aan de opleiding leren het vak in een leuke en leerzame werkomgeving. Ze volgen wekelijks vier lesuren, verzorgd door deskundige docenten van Variva Edu Academy. Daarnaast werken ze zestien tot twintig uur per week op de groep. Hiervoor krijgen ze niet alleen een jaarcontract en salaris, maar ook professionele en intensieve begeleiding van pedagogisch medewerkers. De studiebelasting is zo’n acht tot twaalf uur per week. De verkorte mbo-3-opleiding start weer medio september 2021 en is erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen.

Meer informatie

Ben jij gemotiveerd en een doorzetter? Ben je (misschien) geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Grijp je kans! Volg op 17 mei 2021 van 19:00 tot 19:45 uur de online informatieavond. Aanmelden kan tot 17 mei 12:00 uur via personeelszaken@yeskinderopvang.nl. Je krijgt veel informatie en hoort hoe je kunt solliciteren. Kun je de online informatieavond niet volgen en heb je wel interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar personeelszaken@yeskinderopvang.nl.