Overvallen Ridderkerk en een bomaanslag in Bureau Rijnmond

Overvallen en een bomaanslag zijn de hoofdingrediënten van Bureau Rijnmond van donderdag 24 januari. Politie en het Openbaar Ministerie hopen op de medewerking van het publiek om deze zaken snel op te lossen.

Uitzending Bureau Rijnmond 24 januari 2019


Overvallen

Binnen een tijdsbestek van een paar maanden is in Ridderkerk een aantal bedrijven overvallen. Het vermoeden bestaat dat dat door dezelfde dadergroep is gedaan. Bureau Rijnmond toont de beelden van drie van die overvallen bij de COOP aan het Vlietplein, De Gamma aan de Gieterijstraat en Boon’s Markt aan de Genestetstraat.

Bomaanslag

Op 1 december op de Schiedamseweg in Rotterdam een zelfgemaakte bom tot ontploffing gebracht bij een shisha lounge. De schade was groot. Van de man die de bom plaatste zijn beelden beschikbaar.

Ongeregeldheden Coolsingel

Anderhalf jaar geleden verloor Feyenoord de uitwedstrijd tegen stadgenoot Excelsior. Veel supporters koelden daarna hun woede op de Coolsingel. Vorige week stonden de laatste 13 daarvan voor de rechter. Katja van der Maas van het Openbaar Ministerie vertelt over de strafeisen.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.