Regionaal

Partner tweekeer verrast

Samen met hun twee kinderen wil Rob (36) zijn partner Fleur (32) extra verrassen. Eigenlijk heeft hij er géén geld voor, want het leven wordt steeds duurder. Toch gunt Rob zijn Fleur echt een dure geur. Zij staat altijd klaar. Voor en hem en de kinderen. En…ze kunnen en doen al zo weinig.

In het geheim zoekt Rob een webshop waarop hij achteraf kan betalen, waarna hij samen met zijn kinderen een mooie geur voor Fleur uitzoekt. Een paar klikken en de bestelling is gedaan. Het pakketje wordt afgeleverd bij zijn moeder, zodat de verrassing compleet is. Het is voor de kinderen (4 en 7) best lastig om hun mond te houden en hun geheimpje niet te verklappen.

Dit jaar besluiten zij om 5 december sober maar gezellig te vieren. Warme chocomel en leuke spelletjes. Fleur is echt heel verrast als zij het haar onbekende pakje in handen krijgt en uitpakt. De kinderen kijken in spanning toe….! Hoe zal zij “hun geheimpje” vinden? Zichtbaar geraakt bekijkt Fleur de mooie geur. Ze bedankt de Sint hartelijk voor zijn scherpe opmerkingsgave. Tijdens de spelletjes moet zij er steeds naar kijken en een warm gevoel doorstroomt haar.

Fleur gaat zuinig om met haar geur. Alleen bij speciale gelegenheden gebruikt ze maar een heel klein beetje.

Rob ontvangt de rekening in mailbox. Dat houd hij voor Fleur verborgen natuurlijk. Straks komt de kinderbijslag en dan zal hij gaan betalen. Dat had hij al bedacht. Geen probleem.

Op een woensdagmiddag komen de kinderen naar de buitendeur om Rob welkom te heten. Zij vertellen hem, struikelend over hun woorden, dat zij van mamma een nieuwe winterjas en nieuwe schoenen hebben gekregen. Trots laten ze de spullen aan hem zien. Het ruikt allemaal nog heel nieuw en het is lekker warm. Fleur staat er lachend bij te kijken. Daar heeft zij toch maar mooi de kinderbijslag voor kunnen gebruiken. De kinderen hadden dat toch echt nodig… !

Rob schrikt, maar moet wel enthousiast blijven. Er is nu wel een onbetaalde rekening en géén geld. Daar gaat zijn mooie plannetje. Morgen maar naar kijken. Nu eerst genieten van de kinderen samen met Fleur.

De tijd verstrijkt. Rob wordt steeds stiller. Hij heeft nog steeds de verrassing van Fleur niet kunnen betalen. De laatste aanmaning is nu binnen. Nog even en dan staat er een deurwaarder aan de deur. De kosten zijn inmiddels behoorlijk opgelopen. Zijn werkgever wil geen voorschot verstrekken en dat wil Rob eigenlijk ook niet want dat zou Fleur het ook merken…

Uiteindelijk lukt het Rob toch niet om alles en op tijd te betalen. Op maandagmorgen, Fleur heeft net de kinderen naar school gebracht, gaat de bel. Nietsvermoedend trekt Fleur de voordeur open. “Dag mevrouw, ik ben Deurwaarder Verassing, wilt u even tekenen voor ontvangst? “

Fleur verschiet van kleur en de verbazing is op haar gezicht te lezen. “U bent vast verkeerd, want we hebben alles betaald “ zegt ze. De deurwaarder toont haar de brieven en mailtjes die Rob wel heeft ontvangen, maar niet besproken. Fleur tekent beduusd voor ontvangst.

Binnengekomen belt ze gelijk met Rob….! Dat gesprek laat zich gemakkelijk raden. Fleur is voor de 2e keer verrast, maar nu boos omdat Rob een bestelling deed met achteraf betalen, terwijl ze het geld niet hebben. Teleurgesteld ook omdat hij zijn zorgen voor haar verborg en niet besprak.

Wilt u niet verrast worden door een deurwaarder? Kijk dan eens op: hoestajijervoor.nl en doe de zelftest. Gratis en zonder enige verplichting.