Pensioen na 30 jaar PIT kinderopvang & onderwijs

PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van Jaap Boer, projectleider huisvesting, die gaat genieten van zijn pensioen. Hij heeft zich de afgelopen 30 jaar vol enthousiasme ingezet voor PIT en zijn rechtsvoorgangers, eerst als vrijwilliger in het bestuur en later als projectleider huisvesting. 

Jaap Boer kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij PIT. “Er was altijd beweging, niet alleen omdat de wereld om ons heen verandert en je dus voortdurend moet vernieuwen, maar ook door allerlei fusies. Dat vergt nogal wat van organisaties. Daarom is het zo fijn dat PIT financieel gezond is en een duidelijke visie met een helder beleid heeft op wat nodig is om kinderen maximale ontwikkelkansen te bieden. Daar volgen dan vanzelf meerjarige onderhouds- en (ver)bouwplannen uit. Zo vraagt nu het ontwikkelrecht van kinderen om andere technische voorzieningen, indelingen en inrichtingen van onze kindcentra. Ook dat PIT van aanpakken weet, medewerkers het vertrouwen geeft en er echt voor je is als er privé verdriet op je pad komt, zorgen ervoor dat ik het werk en de mensen ga missen.”

Doelmatig en eigen-wijs

Er is geen gebouw van PIT waar Jaap Boer niet mee bezig is geweest, zoals de nieuwbouw van De Notenbalk, Juliana en De Burcht, de uitbreiding van Margriet en Impuls en de metamorfose van Het Akkoord, De Schalm en De Meander. “Heerlijk om te doen! Alleen van de nieuwbouw van De Tweestroom heb ik wakker gelegen vanwege de bouwtijd van slechts vijf maanden. Met elkaar zijn we trots op en blij met het resultaat! Mijn motto is: wees doelmatig, want het geld dat ik uitgaf, is maatschappelijk geld. Ook belangrijk: wees eigen- wijs en zoek altijd naar nieuwe mogelijkheden en betere oplossingen. Ik draag met een gerust hart het stokje over aan mijn opvolger, Henk Jan Bos. Wel blijf ik nog betrokken bij de nieuwbouw van De Twijn in Alblasserdam.”