Personeelskrapte vraagt om creatieve oplossingen

Het is bekend dat veel branches te kampen hebben met personeelstekort. Zo ook in de kinderopvang. Doordat er niet voldoende personeel beschikbaar is moeten groepen regelmatig de deuren gesloten houden. Hierdoor kunnen kinderen niet naar de opvang en ouders niet naar hun werk. Dit is een ongewenste situatie die Yes! Kinderopvang zorgen baart. “We willen er zijn voor kinderen en ouders, zij moeten op ons kunnen bouwen en vertrouwen en daar spannen we ons iedere dag optimaal voor in. We zijn nu zelfs gestart met een bonus”, vertelt Daniëlle Stenssen, manager P&O bij Yes! Kinderopvang. 

Daniëlle: “Een interne opleiding om in één jaar pedagogisch medewerker te worden, veel stagiaires, een fulltime praktijkopleider en tientallen werkbegeleiders, een groot team dat dagelijks de bezetting in elkaar puzzelt, inzet op vitale en blije medewerkers, veel aandacht voor ziekteverzuim, mooie secundaire arbeidvoorwaarden zoals een leasefiets, veel uiteenlopende contractmogelijkheden en diverse wervingscampagne inclusief professioneel filmpje, het zorgt helaas nog niet voor het gewenste aantal beschikbare medewerkers. Daarom doen we er nog een schepje bovenop. We geven nieuwe medewerkers €500,- netto bij voortzetting dienstverband na de proeftijd en nog eens €500,- netto bij verlenging van het eerste contract. In tijden waarin alles steeds duurder wordt is dit natuurlijk mooi meegenomen.” Yes! Kinderopvang is ervan overtuigd dat ze als organisatie medewerkers veel te bieden heeft en hoopt voor de kinderen en ouders dat ze de bonus veel nieuwe enthousiaste pedagogisch medewerkers oplevert.   

De eigen medewerkers worden ook niet vergeten bij Yes! Kinderopvang. Dragen zij een nieuwe pedagogisch medewerker aan dan ontvangen zij dezelfde bonus. Bij Yes! Kinderopvang werken zo’n 250 medewerkers. Zij zorgen er met elkaar voor dat kinderen zich optimaal ontwikkelen en dat ouders zorg en arbeid kunnen combineren. Daarnaast krijgen zij alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en om door te groeien. “Regelmatig vieren we een 25-jarig jubileum. Dat zegt veel over de betrokkenheid van medewerkers bij onze organisatie”, legt Stenssen uit. Als je hier ook deel van uit wil maken én een bonus wil verdienen, adviseert Yes! Kinderopvang je om snel te kijken op www.yeskinderopvang.nl/werken.html