Regionaal

PIT pedagogisch panel: extra praktische ontwikkelhulp

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Ouders spelen daarin een belangrijke rol, maar die is niet altijd even makkelijk. Daarom biedt PIT kinderopvang & onderwijs hen extra hulp bij alledaagse vragen over het opgroeien, opvoeden en ontwikkelen van hun kind(eren).

“De ontwikkeling van kinderen is ons vak, ouders zijn de experts als het gaat om hun kind(eren). Met elkaar zorgen we ervoor dat ieder kind, van baby tot puber, met al zijn of haar talenten in alle opzichten optimaal kan groeien. Vanuit onze jarenlange ervaring en de dagelijkse contacten met ouders weten onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten wat hen bezighoudt op het gebied van opgroeien, ontwikkelen en opvoeden. Die deskundigheid delen we graag,” aldus Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

Blogs

Als extra vraagbaak voor de ouders biedt PIT al jarenlang het PIT pedagogisch panel. Onlangs is de samenstelling van het panel veranderd. Naast Maud Roebroek en Corrie Crezee, leden van het eerste uur, maken nu ook Norgeline Daal, Heidi van Driel en Michelle Gerritsen deel uit van het panel. Vier van de vijf zijn moeder, een is ook oma en ze zijn alle vijf door hun opleiding en hun werk gepokt en gemazeld in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Ad Vos: “Onze ouders kunnen bij de panelleden terecht met praktische opvoedvragen. Daarnaast behandelen de panelleden in hun tweewekelijkse blogs op onze website actuele onderwerpen.” Indien nodig kunnen ze een beroep doen op hun collega’s van PIT die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld de ontwikkeling van baby’s, motorische remedial teaching, beweging, meerbegaafden, lezen, rekenen en creatieve ontwikkeling. Meer informatie over het pedagogisch panel: https://www.pit-ko.nl/kind en opvoeden

Foto: Als extra vraagbaak voor ouders biedt PIT kinderopvang & onderwijs het PIT pedagogisch panel dat bestaat uit (v.l.n.r.) Heidi van Driel, Corrie Crezee, Maud Roebroek, Michelle Gerritsen en Norgeline Daal.